Respijtzorg

Respijtzorg is vervangende mantelzorg en zorgt voor een tijdelijke of volledige overname van de taken van een mantelzorger met het doel hem of haar vrijaf te geven.
Er zijn verschillende organisaties die mogelijkheden voor respijtzorg aanbieden.
Medewerkers van Steunpunt Mantelzorg willen u graag wegwijs maken in de wereld van respijtzorg. Bel voor een afspraak op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur met de medewerkers op 040-253 42 30.

NIEUW: lokale respijtzorgactiviteiten met een hoog verwen karakter
Kom je als mantelzorger niet toe aan activiteiten die je ontspanning opleveren?
Heb je behoefte aan het ontmoeten van andere mensen omdat je wereld zo klein wordt?
Speciaal voor mantelzorgers gaan we dit jaar een aantal verwen-activiteiten organiseren. De activiteiten zijn lekker dichtbij, niet te duur en deskundige begeleiding zorgt ervoor dat er voor iedereen de juiste aandacht is. Dit alles om te zorgen dat je weer met een iets vollere accu naar huis gaat.

Midden 2018 zijn de volgende verwen-activiteiten gestart:

Eetproject ‘Samen eten, even alles vergeten’
Op 6 avonden gaan we samen aan tafel bij restaurant Route 66. Voor de gunstige prijs van € 12,50 per persoon gebruiken we een drie gangen maaltijd met een kop koffie/thee na afloop. Deskundige gastvrouwen/heer zorgen dat de gesprekken soepel verlopen en bieden waar nodig ondersteuning. Dit uitje is erg geschikt voor mantelzorgers die niet meer samen uit gaan.
Meer weten klik hier

Creatieve workshops ‘De kunst van het ontspannen’
In 4 workshops laten we belaste mantelzorgers aan ‘De kunst van het ontspannen’ proeven! Voor een kleine eigen bijdrage van € 25,- (inclusief koffie/thee, een lekkere lunch en materiaal) kun je 4 dagdelen bij Atelier Soeff ontdekken dat creatief bezig zijn ontspant en energie geeft.
Meer weten klik hier

Ontspannen uitje voor kwetsbare echtparen ‘Met elkaar’
Wil je SAMEN graag eens de deur uit? En vind je het moeilijk om dit zelf te regelen? Probeer dan eens ‘Met elkaar’.
Speciaal voor kwetsbare echtparen is in juni dit bijzondere respijtzorg initiatief gestart. Een dagactiviteit speciaal voor stellen/echtparen waarvan de één zorgt voor de ander.
De komende maanden is het op de oneven weken op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur (later in 2018 worden de dagen uitgebreid).
Waar: Inn de Molenberg, Windmolen 17 (achter de Emté, Burg. van Hoofflaan), 5503 XV Veldhoven
Kosten: € 10,- per persoon. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie/thee met wat lekkers en een lunch. De eerste keer bieden we aan voor € 5,- per persoon
Meer weten klik hier

Eind 2018 start:
‘Zeker op zondag’: omdat iedereen zeker op zondag iets leuks te doen wil hebben, gaan we op zondag een speciale activiteit creëren op een leuke horecalocatie. Het is voor mantelzorgers en degene voor wie men zorgt. Van de mantelzorgers wordt op toerbeurt gevraagd om de rol van een gastvrouw/man op zich te nemen.

Meer weten kijk bij evenementen op onze beginpagina.