Respijtzorg

Respijtzorg is vervangende mantelzorg en zorgt voor een tijdelijke of volledige overname van de taken van een mantelzorger met het doel hem of haar vrijaf te geven.
Er zijn verschillende organisaties die mogelijkheden voor respijtzorg aanbieden.
Medewerkers van Steunpunt Mantelzorg willen u graag wegwijs maken in de wereld van respijtzorg. Bel voor een afspraak op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur met de medewerkers op 040-253 42 30.

NIEUW: lokale respijtzorgactiviteiten met een hoog verwen karakter
Kom je als mantelzorger niet toe aan activiteiten die je ontspanning opleveren?
Heb je behoefte aan het ontmoeten van andere mensen omdat je wereld zo klein wordt?
Speciaal voor mantelzorgers gaan we dit jaar een aantal verwen-activiteiten organiseren. De activiteiten zijn lekker dichtbij, niet te duur en deskundige begeleiding zorgt ervoor dat er voor iedereen de juiste aandacht is. Dit alles om te zorgen dat je weer met een iets vollere accu naar huis gaat.

In mei 2018 starten we de volgende verwen-activiteiten:

Eetproject ‘Samen eten, even alles vergeten’
Op 6 avonden gaan we samen aan tafel bij restaurant Route 66. Voor de gunstige prijs van € 12,50 per persoon gebruiken we een drie gangen maaltijd met een kop koffie/thee na afloop. Deskundige gastvrouwen/heer zorgen dat de gesprekken soepel verlopen en bieden waar nodig ondersteuning. Dit uitje is erg geschikt voor mantelzorgers die niet meer samen uit gaan.
Meer weten klik hier

Creatieve workshops ‘De kunst van het ontspannen’
In 4 workshops laten we belaste mantelzorgers aan ‘De kunst van het ontspannen’ proeven! Voor een kleine eigen bijdrage van € 25,- (inclusief koffie/thee, een lekkere lunch en materiaal) kun je 4 dagdelen bij Atelier Soeff ontdekken dat creatief bezig zijn ontspant en energie geeft.
Meer weten klik hier

Midden 2018 starten we nog 2 verwen-activiteiten:

‘Met elkaar’: deze dagactiviteit is speciaal voor stellen/echtparen waarvan de een zorgt voor de ander. We bieden passende ontspanning op een fijne rustige locatie voor stellen/echtparen die het lastig vinden om los van elkaar activiteiten te ondernemen.

‘Zeker op zondag’: omdat iedereen zeker op zondag iets leuks te doen wil hebben, gaan we op zondag een speciale activiteit creëren op een leuke horecalocatie. Het is voor mantelzorgers en degene voor wie men zorgt. Van de mantelzorgers wordt op toerbeurt gevraagd om de rol van een gastvrouw/man op zich te nemen.

Meer weten kom naar onze informatiemiddag: Even een adempauze! op 2 mei.
Meer weten kijk bij evenementen op onze beginpagina.