Respijtzorg

Respijtzorg is vervangende mantelzorg en zorgt voor een tijdelijke of volledige overname van de taken van een mantelzorger met het doel hem of haar vrijaf te geven.
Er zijn verschillende organisaties die mogelijkheden voor respijtzorg aanbieden.
Medewerkers van Steunpunt Mantelzorg willen u graag wegwijs maken in de wereld van respijtzorg. Kom langs bij het Steunpunt Mantelzorg of bel voor een afspraak op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoon 040-253 42 30.

Lokale respijtzorg-activiteiten met een hoog verwen karakter

Kom je als mantelzorger niet toe aan activiteiten die je ontspanning opleveren? Heb je behoefte aan het ontmoeten van andere mensen omdat je wereld zo klein wordt? Speciaal voor mantelzorgers organiseren we een aantal verwen-activiteiten. De activiteiten zijn lekker dichtbij, niet te duur en deskundige begeleiding zorgt ervoor dat er voor iedereen de juiste aandacht is. Dit alles om te zorgen dat je weer met een iets vollere accu naar huis gaat.

We bieden de volgende verwen-activiteiten aan:

Eetproject ‘Samen eten, even alles vergeten’

Op verschillende avonden gaan we samen aan tafel bij restaurant Route 66. Voor de gunstige prijs van € 12,50 per persoon gebruiken we een drie gangen maaltijd met een kop koffie/thee na afloop. Deskundige gastvrouwen/heer zorgen dat de gesprekken soepel verlopen en bieden waar nodig ondersteuning. Dit uitje is erg geschikt voor mantelzorgers die niet meer samen uit gaan.

Ontspannen uitje voor kwetsbare echtparen ‘Met elkaar’

Wil je SAMEN graag eens iets leuks doen? Met je buurvrouw/man, je tennispartner, je vriend(in) of je partner? Maar zijn er niet veel mogelijkheden meer? Wordt je wereld steeds kleiner? Kom dan naar ‘Met elkaar’.

Met elkaar is een gezellige ochtend met lunch voor koppels/stellen waarvan de één geregeld zorgtaken op zich neemt voor de ander. Na de koffie/thee en wat lekkers, gaan we samen buurten of op zoek naar een leuke ontspannende activiteiten. Rond 12 uur gaan we lunchen en om 13 uur gaat iedereen weer ontspannen naar huis! Je geeft je per keer op. Je kan kiezen uit de volgende locaties:
Op woensdag locatie: Inn de Molenberg, Windmolen 17 in Veldhoven (achter de Jumbo)
Op dinsdag locatie: Kantine Tennisvereniging VLTC, Korze 84 in Veldhoven
Bel ons voor de data.

Meer weten: kijk bij evenementen op onze beginpagina!