Laatste nieuws

Nieuw: lokale respijtzorgactiviteiten met een hoog verwen karakter

Kom je als mantelzorger niet toe aan activiteiten die je ontspanning opleveren?
Heb je behoefte aan het ontmoeten van andere mensen omdat je wereld zo klein wordt?
Speciaal voor mantelzorgers organiseert het Steunpunt Mantelzorg dit jaar een aantal verwen-activiteiten.

Verwardag maart 2018

Donderdag 29 maart 2018: de dag dat onze acteurs en compagnon in het City Centrum het thema dementie nabootsen.
alle winkels hebben een bezoek gehad van een verward persoon die hulp nodig had in zijn/haar zoektocht. Na enkele minuten gespeeld te hebben, stapte zijn/haar compagnon in om uitleg te geven van het doel van de actie.

Het doel is dat onze samenleving met daarin dementie, deze specifieke situaties kan herkennen en dat mensen weten hoe ze kunnen helpen. De focus ligt op wat mensen met dementie nog wel kunnen. Het tweede doel is het taboe rondom dementie te doorbreken.

Veldhoven ontvangt landelijk keurmerk ‘Samen dementievriendelijk’

Het toenemende aantal mensen met dementie vraagt om een belangrijke rol van gemeenten. De gemeente Veldhoven werkt hierin samen met SWOVE. En met succes! Op 15 maart kreeg de gemeente het keurmerk en certificaat ‘Samen dementievriendelijk’. In een dementievriendelijke gemeenschap kunnen mensen met dementie gewoon mee blijven doen, zoals boodschappen doen en lid blijven van de sportclub.

Ronde Tafel verwend mantelzorgers

Een sporthal vol met mantelzorgers was afgelopen zaterdag uitgenodigd voor een luxe lentelunch door de Ronde Tafel 166 uit Veldhoven. Iedereen werd persoonlijk opgevangen in de prachtig versierde hal en bediend door de 16 mannen van de Ronde Tafel. Speciaal hiervoor waren zij gekleed in een prachtig zwart kostuum met een blauw strikje.

Eenzaam Veldhoven

Eenzaam in Veldhoven

“Alle 75-plussers moeten jaarlijks thuis bezoek krijgen van de gemeente of een hulpinstantie om te bepalen of ze eenzaam zijn of dreigen te worden. Dat stelt minister De Jonge van Volksgezondheid en Welzijn in het actieplan Eén tegen eenzaamheid, dat hij morgen presenteert.” (nos, 19-3-2018).

Een mooi plan om de senioren middels een jaarlijks huisbezoek thuis te bezoeken. In Veldhoven gebeurt dit middels het informerend huisbezoek, welke sinds 2001 operatief is.

 

Veldhopper ontvangt Een van veldhoven

Dat onze vervoersdienst Veldhopper een succes was wisten we al. Maar op 8 maart werd dit nog eens extra duidelijk. Veldhopper ontving de Eén van Veldhoven van wethouder Mariënne van Dongen-Lamers. De Eén was gemaakt door Nel van Luijn en zij mocht hem overhandigen aan Helmy van der Dussen en Anke van Hest.

SWOVE zoekt nieuwe bestuursleden

SWOVE groeit als organisatie, zowel betreffende beroepskrachten maar zeker ook betreffende aantal vrijwilligers, en wil als zodanig zo veel als mogelijk zelfstandig wonende, kwetsbare burgers in Veldhoven helpen. Binnen het bestuur van SWOVE zijn een twee-tal versterkingen gewenst. Klik hier voor meer informatie over welke aandachtsgebieden we versterking wensen en welke competenties hiervoor nodig zijn.

Goede opkomst bijeenkomst 75-jarigen

Op vrijdagmiddag 9 en 23 februari was er een goede opkomst bij de bijeenkomst voor 75 jarigen. In totaal zijn er zo’n 120 Veldhovenaren naar de bibliotheek om gezamenlijk hun 75e verjaardag te vieren.

Vette kookworkshop!

Met veel plezier en lol heeft vanavond een groep jonge mantelzorgers een kookworkshop gehad bij Klijn Kooke .Na een leuk kennismakingsspel zat de sfeer er meteen in.

Gratis kookworkshop voor jonge mantelzorgers

Pimp je eigen hamburger!! Een ontspannen workshop voor jonge mantelzorgers.
Op 15 februari van 17 tot 20 uur, bieden we jonge mantelzorgers en hun vriend/vriendin een gratis kookworkshop aan bij lunchroom Klijn Kooke, Kromstraat 40 A in Veldhoven. Tijdens dit hamburger-verwen-feestje kunnen ze hun eigen hamburger oppimpen!

Met humor creatief aan de gang!

Binnen 5 minuten wist Albert Bockholts met zijn creatieve trukendoos de aandacht van de mantelzorgers te trekken. Hij demonstreerde enkele technieken met papier, een mal, pastelpotloden en pastelkrijt. Met veel persoonlijke aandacht en humor zat de sfeer er meteen in.

Gezellige en leerzame scholing

Dat een scholing gezellig en leerzaam kan zijn, bleek afgelopen vrijdag. Veiligheidsdeskundige Rini van de Pol van Severinus verzorgde een informatieve bijeenkomst voor de Samen de dag door  (SDDD) vrijwilligers.

Steunpunt Mantelzorg gast bij Ontmoet & Groetplein

Afgelopen vrijdag was Steunpunt Mantelzorg voor de eerste keer te gast bij Ontmoet & Groetplein. Op het programma stond een informatieve middag met het thema ‘Wat doe je als de mantelzorger uitvalt’.

Salon Oud Roze krijgt nieuwe opzet in 2018!

Salon Oud Roze krijgt nieuwe opzet in 2018!

Geslaagde week van de vrijwilliger en mantelzorg

Om de vrijwilligers en mantelzorgers te bedanken en waarderen voor al hun werk, was er afgelopen week een geslaagde week van de vrijwilliger en mantelzorg. Veel blije en tevreden gezichten waren het resultaat.